Nederlands Deutsch English
Stichting Take Over Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

Wat zeggen onze wandelaars?

“Ik heb een leuke tijd gehad en ben nu weer aan het werk. In het algemeen zijn ik de hotels erg mooi en schoon met een goed warm ontbijt voordat je eropuit trekt voor de dag. Ik zag veel vogels en dat was heerlijk. En ik waardeer dat je wat informatie hebt toegevoegd over gebeurtenissen die overlappen met mijn tijd in Nederland. Ik heb van de vogels genoten, dus misschien is een korte handleiding over de meest voorkomende vogels is wel interessant! “

Jessica, VS, april 2019, Polders & Rivieren (met Kinderdijk)

Foto van Jessica, een prachtige Snip

 

“Hartelijk dank voor de organisatie van onze wandelvakantie, Prinsenstad Delft.
De wandelingen zijn afwisselend, de stadswandeling door Delft en de wandeling naar Scheveningen gaan veel door bebouwd gebied en de wandelingen Delftse Hout en Midden-Delfland gaan grotendeels door de natuur. Bijzonder dat er zoveel groen is in de drukke randstad. Onderweg van deze laatste twee wandelingen is weinig tot geen horeca, dus is het aan te bevelen een lunchpakketje mee te nemen. Wij gingen elke ochtend even langs de Albert Heijn in de Choorstraat, om de hoek bij het hotel. De routebeschrijvingen zijn in het algemeen duidelijk, maar een enkele keer moesten we gebruik maken van de meegeleverde kaarten. We hebben geen gebruik gemaakt van de GPS-tracks. Hotel De Plataan in Delft is een goed verzorgd hotel met een gemoedelijke sfeer. Het ligt aan een leuk pleintje op loopafstand van het centrum waar voldoende restaurants zijn. We hebben genoten van deze 4 dagen.”

Ger en Tineke, uit Nederland, Maart 2019, Prinsenstad Delft

“We hebben heerlijke dagen gehad bij Polders en Rivieren. We zijn onder de indruk van de voortreffelijke organisatie. Vooral het hotel Belvedère sprak ons erg aan vanwege de geweldige ligging. We hadden beide keren een kamer met uitzicht op de Lek, werkelijk heel mooi. We hebben daar ook heel lekker gegeten. Het hotel in Lekkerkerk is gewoon, de kamer was erg groot, zitkamer + woonkamer, pas gerenoveerd, maar minimalistisch ingericht. Vooral de kleine douche met wastafel was eigenlijk een beetje behelpen. Het eten en ontbijt waren gewoon goed. Daarentegen vonden we het Best Western in Gouda helemaal oké. We hebben hier naast het hotel gegeten, restaurant Lichtfabriek, lekker eten, maar nogal lawaaiig.”
Ook de wandelingen waren prachtig, zo veel vogels gezien, prachtig.”

Mieke en Andries uit Nederland, Maart 2019, Polders en Rivieren

 

“We hebben enorm genoten van ‘rondje Voorne’. We vonden het een mooi gebied om te wandelen. Wat betreft de routes, de GPS tracks waren heel goed. Het was voor ons de eerste keer om zo te lopen en het was heel handig. De kaarten en het boekje hebben we bijna niet gebruikt, alleen voor wat extra info. Ook over de meeste accommodaties waren we erg te spreken. Nog even iets over de lunchpakketten. Die zijn heel royaal. Wij hadden steeds aan een pakket meer dan genoeg.”

Mieke en Andre, Nederland, November 2018, Rondje Voorne

 

“Terug in Schoonhoven na een fantastische 8 dagen wandelen. Dank je. Tijd om een rustig feest te vieren.”

Leanne en Tom, Australië, Oktober 2018, Het Groene Hart

 

“In september heb ik mijn 4e Hike-in-Holland-wandelvakantie gewandled, Market Garden Compleet. De route volgt de WW2-route van de geallieerde invasie van Nederland. Er zijn onderweg veel interessante historische bezienswaardigheden. Maar even interessant was een kans om meer van Nederland te zien, op wandel tempo, en te genieten van de prachtige steden en dorpen, uitstekende accommodaties / eten / drinken, interactie met vriendelijke Nederlanders die ik onderweg ontmoette, het dagelijkse leven op straat en in het platteland. Nederland is een geweldig land – het is de op een na grootste exporteur van landbouwproducten in de wereld, het hele land (waarvan een groot deel onder de zeespiegel ligt) is ontworpen om water te beheren, wat ze buitengewoon goed doen. Goed om te wandelen eind september is het kijken naar oogsten van fruit en groenten op het platteland, kleine marktkraampjes langs wandelpaden, stadsmarkten met lokaal geteeld voedsel. Ik kreeg nieuwe appels en peren van de bomen van vriendelijke huiseigenaren. Ook plukte ik wilde kersen, pruimen en bramen langs wandelpaden. Deze route gaat door veel bossen en natuurgebieden en het is zeer indrukwekkend hoe Nederlanders deze groene ruimten toegankelijk maken voor steden en dorpen via wandel- en fietspaden. Omdat het land grotendeels vlak is, was de wandeling heel gemakkelijk, het weer was perfect. Ik kijk uit naar mijn volgende wandeling met Hike In Holland. “

 Allen, USA, September 2018, Market Garden Compleet

 

“We waren helemaal weg van de wandeltocht in het Groene Hart van Holland en hebben het al aanbevolen aan vrienden hier in Canada! Ja, er was een klein probleem in Oudewater, maar zoals we hieronder vermeldde, vonden we enkele heel lieve mensen die de tijd namen om voor ons te zorgen en uiteindelijk kwamen we bij ons hotel. En het zou in het algemeen niet zo slecht zijn geweest als het niet met regen voor de wandeling die dag was ingestort, of mogelijk als het geen zondag was geweest, want alles was zo stil in het dorp toen we aankwamen. We waren zo blij met hoe efficiënt je bent geweest bij het boeken, het uitzoeken van hotels voor ons, en het beantwoorden van elke vraag die we konden bedenken! Zelfs de betaalmethode voor onze reis was gemakkelijk.
Je hulp met Oudewater was snel en adequaat nadat je zowel onze e-mails over de situatie, als ons telefoontje, had ontvangen. Dat was zo geruststellend. Je routebeschrijving naar ons eerste hotel in Schoonhoven voor het begin van de reis, was zeer eenvoudig en bij het aanmelden kregen we onze envelop van Hike in Holland met alle overige info voor de wandeling: kaarten, bagagelabels , richting boekjes. Je hebt zelfs aan plastic zakken gedacht om elke dag onze wandelaanwijzingen in te bewaren! Dat was geweldig … (vooral op de dag van Oudewater!). We hielden allebei erg van de toeristische informatie die je ons elke dag van de wandeling gaf. Het stelde ons in staat om optimaal gebruik te maken van ons verblijf in elk dorp.
De hotels waren allemaal geweldig. Alleen commentaar zou op het Hotel in Gouda zijn. De kamer was vrij klein .. voor één nacht, maar een beetje krap voor meer dan dat. Maar toch, het is de locatie in de stad was fantastisch want we waren zo dicht bij alles en de mensen aan de receptie / ontbijt waren uiterst vriendelijk en behulpzaam. Dus uitgebalanceerd. Veel geweldige herinneringen die we mee naar huis hebben genomen. Wij bevelen jullie van harte aan! ”

Margaret en Mark, Canada, September 2018, Het Groene Hart

 

“Ik denk dat het beste aan deze wandelvakantie de verscheidenheid in het landschap is, terwijl je de wandelaars op de rustigste wandelpaden laat wandelen – en je kunt me citeren!”

 

Janet en Christina, Canada, Okotber 2018, Polders en Rivieren

 

“Het is ons erg goed bevallen. Het waren mooie routes met prima hotels. We zijn voor het eerst met een GPS track gaan lopen en dat was eigenlijk best ontspannen.”

Karin en Merel, Nederland, September 2018, Polders & Rivieren

 

 

 

“Geweldige reis. Bedankt voor perfect weer. Nu regent het maar we zijn gelukkig in ons hotel met een koud biertje. Allemaal heel mooi. Met name dag 1 en 4. Bedankt voor de geweldige organisatie. Geen enkel probleem!”

Barbara en Ken, Verenigde Staten, September 2018, Polders & Rivieren

 

 

“We vinden het format en ontwerp van de vakantie leuk, dus we zouden graag een vakantie voor 2019 boeken voor Operatie Market Garden deel 3 in september 2019. We hebben gezien dat er een groot 75-jarig jubileum rond Veghel en Grave is, dus we zouden van plan zijn om dit te doen het deel 3 van de wandeling voor het raken van de parade. “

Stuart en Martin, Groot Brittannië, Juli 2018, In de sporen van Operatie Market Garden deel 2

 

 

Jonge duinenJa, we hebben heerlijk genoten van de wandelvakantie ondanks de hitte. Alles was in orde, de verschillende hotels, het gevarieerde landschap, het goede eten in de avond en het geweldige weer, hoewel het soms erg warm was in de middag. Het Hotel de Plataan was een hit en geen enkel probleem dat we niet in Scheveningen konden verblijven, integendeel! Aan het einde van de wandeling voelden we ons nu thuiskomen in ons hotel! In Hotel de Vier Seizoenen in Lisse voelden we ons ook heel goed en genoten we van een uitgebreid ontbijt op het dakterras. Het Best Western Hotel Leiden is centraal gelegen, we hebben zelfs een rondleiding per boot kunnen maken en kunnen zo veel leren over de geschiedenis van de stad Leiden. In Zoetermeer was Hotel de Sniep ook onberispelijk en daar brachten we een prachtige avond door in het midden van de stad. Wel, het was een prachtige wandeltour met Hike in Holland. We hebben Zuid-Holland een beetje leren kennen en zagen de diversiteit van de duinen. De oude steden nodigen je uit om te blijven hangen, maar we wilden elke dag verder. We zullen zeker terugkomen om meer regio’s vanuit Nederland te bezoeken. “

Waltraut en 6 vrienden, Duitsland, Juli 2018, Oude Steden en duinen

 

Fortified town of Nieuwpoort“Nogmaals bedankt voor alles wat je hebt gedaan om onze vakantie in Nederland tot een succes te maken. We hebben ontdekt dat uw land interessant en plezierig is. Ik weet zeker dat we eerder terug willen komen. In de tussentijd zullen we Hike in Holland zeker aanraden aan onze vrienden.”

Cathy, Groot Brittannië, Juni 2018, Kris Kras door het Groene Hart

 

 

Langs de Vlist“We hebben erg genoten van onze wandeling in Nederland. Al met al was het een geweldige ervaring.“

Ron en Joyce, USA, Juli 2018, Het Groene Hart

 

 

 

Hare“We hebben enorm genoten van ons verblijf in Delft. De wandelingen en kaarten die je hebt opgegeven zijn uitstekend en je begeleiding is heel duidelijk. De wandeling door Delft zelf was een geweldige kennismaking met een stad die we niet kenden. Je leidde ons naar veel dingen die we anders nooit zouden hebben gevonden. We splitsten de wandeling naar Scheveningen. Een dag zijn we naar Den Haag gewandeld om vervolgens de middag door te brengen in het Mauritshaus en Den Haag te verkennen. De volgende dag namen we de tram naar Den Haag, liepen naar Scheveningen en genoten van het strand, de pier en het havengebied. Het hoogtepunt was de wandeling ten zuiden van Delft – prachtig landschap met prachtig weer. We hebben veel verschillende vogels gezien (zoals je hebt voorspeld), waaronder een ooievaar, veel wilde bloemen waaronder sommige die ik niet kende en een haas. “

Cathy, Groot Brittannië, Juni 2018, Prinsenstad Delft

 

Beach and skies in Holland“Een echt geweldige ervaring. De vakantie was goed gepland en de routes waren een uitstekende mix van duinen en polders met elkaar verbonden door interessante steden met elk hun eigen karakter. Dit zal van seizoen tot seizoen variëren, maar het wildlife was een toegevoegde bonus. De hotels waren schoon en goed gelegen en af en toe eigenzinnig Het bagagevervoer was perfect. Bedankt voor het organiseren, Rie, hopelijk zullen we volgend jaar een andere route proberen. “

Chris en Marian, Verenigd Koninkrijk, Juni 2018Oude Steden en duinen

 

Windmühle in Willeskop“Allereerst heel veel dank aan jou en Hike in Holland voor de organisatie van onze wandelvakantie. We hebben er enorm van genoten en zullen niet aarzelen om je aan te bevelen aan anderen. We kunnen nogmaals zeggen dat we erg genoten hebben van de wandelreis. Heel erg bedankt Rie en Hike in Holland voor al je werk in het leveren van een geweldige ervaring.”

Mike, Sean, Bruce en Gordon Groot Brittannië, Juni 2018, Het Groene Hart van Nederland

Tiendweg bij Schoonhoven

 

“Elk onderdeel van onze reis was perfect! De aanwijzingen waren uitstekend (het moet jullie veel tijd hebben gekost om dat uit te werken), evenals het regelen van de bagage. Bedankt voor al jullie inspanningen. We hebben het erg leuk gehad om Nederland te leren kennen en om een paar mensen te ontmoeten die hier wonen.”

Mark and Christine, Gainesville, USA, Mei 2018, Het Groene Hart van Nederland

 

 

Dutch skies“We hebben een geweldige vakantie gehad. Alles was precies goed – comfortabele hotels, mooie landschappen en mensen, en gemakkelijk te volgen richtingen.”

Austin en Deidre, Belgie, April 2018, Vogels kijken in de uiterwaarden

 

Kirche in Delft“We hebben echt genoten van onze wandelreis naar Delft. Alles was perfect geregeld – mooi hotel en uitstekende wandelingen! Goed gedaan! Je hoort weer van ons. “

Fam. Sjeiling, Denemakren, Oktober 2017, Prinsenstad Delft

 

 

Foto van Edward

Pre-tour organisatie. Ik wil je bedanken voor het snel en efficiënt organiseren van mijn week in Voorne. Ik boekte de tour slechts 7 dagen voor de startdatum. Ik wist niet zeker of ik je genoeg tijd had gegeven, maar binnen 24 uur had je alle hotels geboekt en me gemaild met alle details die ik nodig had. De kaarten en instructieboeken wachtten op me in mijn eerste hotel in Rockanje. Ook waren de instructies over hoe te reizen van centraal Rotterdam naar het eerste hotel perfect.
Het weer. De eerste dagen was het bewolkt met af en toe motregen. Dit was perfect voor mij om twee redenen: a. tijdens het lopen genereert het lichaam warmte. Zonder zon en af ​​en toe motregen was ik lekker koel. Het was ook behoorlijk winderig op dinsdag …. Ik vond dat leuk. b. Ik zie dat Voorne een vrij grote populatie heeft (meer in de zomer). Met het weer als dit, bleven de meeste mensen thuis, wat betekende dat ik alleen van het hele landschap kon genieten (in dit opzicht ben ik een beetje hebberig). Ik hou van mijn eenzaamheid en ik liep uren zonder iemand te zien. De laatste dag was het droog en zonnig. Dit was een mooi contrast met de vorige dagen, maar het betekende wel dat veel mensen hun honden uitlieten en daarom moest ik het landschap ‘delen’. Dat gezegd hebbende, was ik in staat om een ​​aantal interessante gesprekken aan te knopen met een of twee lokale mensen. Er was ook bijna niemand in het Quarkjeswater-gebied en ik had het vogelobservatieplatform met de verrekijker helemaal voor mezelf voor meer dan een half uur. Op en of twee plaatsen aarzelde ik een minuut of twee tot ik zeker wist welke kant ik op moest. De preambule voor elke dag om inzicht te geven in waar ik doorheen zou lopen was erg informatief.
De hotels. Ze waren allemaal erg goed, ook al hadden ze contrasterende stijlen.
De landschappen. De tour ging door heel interessant en gevarieerd natuurlijke en gemaakte landschappen en het landschap veranderde voortdurend. Natuurlijke landschappen omvatten duinen, wadden en natuurgebieden met een overvloed aan flora en fauna, met name vogels. De man maakte landschappen inclusief wandelen langs door de mens gemaakte duinen, door een 18de-eeuws, door mensen gemaakt bos, langs enorme meren, over het oude scheepvaartkanaal en voorbij de massieve Haringvlietsluis, die voorkomt dat Nederland overstroomt. De rondwandelingen in de stadjes zorgde er ook voor dat je niets van belang mist in de historische steden Brielle en Hellevoetsluis. In feite duurde de rondleiding van Brielle ongeveer 2 uur vanaf het moment dat ik aan de rand van de stad aankwam totdat ik eindelijk in het hotel arriveerde. Mijn foto’s bevatten ook een prachtige zonsopgang op Hellevoetsluis, aalscholvers die hun vleugels uitwaaieren, veel boten met verschillende beschrijvingen waaronder wat lijkt op een replica op ware grootte van de 16e eeuwse ‘Gouden Hind’ in de wateren rond Brielle. En toch heb ik mijn grootste opwinding nog niet genoemd. Aan de rand van Brielle in een woonwijk is er een kleine vijver aan de kant van een rustige weg tussen de huizen. Aan de rand van de vijver vlak naast de weg zat een reiger. In eerste instantie dacht ik dat het een stenen model was, omdat het niet bewoog, hoewel ik slechts ongeveer 3 meter verderop was. Toen doopte het plotseling zijn kop in het water om een ​​kleine vis te vangen. De reiger was duidelijk vrij tam. Maar ik ben nog nooit zo dicht bij een reiger geweest. Vlak daarna kwam een ​​grootmoeder met haar kleinkind een kinderwagen duwen. Ik vroeg haar over de reiger en ze zei dat ze heel gewoon zijn in het gebied en tamelijk tam.
Over Nederland. Zoals gezegd was dit mijn eerste reis naar Nederland en een van de dingen die me over het land troffen. Beleefde mensen. Ik kan geen woord Nederlands spreken, maar niemand maakte me beschaamd over deze ontoereikendheid. Moderne architectuur. Ik hield van de architectuur in Rotterdam, vooral in de buurt van het centrum.”

 

Edward, Groot Brittannië, november 2017Rondje Voorne

On the way to Schoonhoven“De GPX-routes waren gedetailleerd en nauwkeurig. We hebben genoten van beide dagen, maar vooral van dag 1. Wandelen van stad naar land was een geweldige manier om Nederland te ervaren. We vonden het leuk om door de markten te wandelen, omdat het ons een korte culturele ervaring van Rotterdam gaf. Het weer was goed; het regende van tijd tot tijd, maar het was meestal prima. De zon kwam uit op de tweede dag en het was erg leuk om een ​​blauwe lucht te zien. Ik denk niet dat er veel is dat ik zou veranderen aan de wandeling. We vonden de routes prachtig. De prijs/kwaliteit van het arrangement is prima. Het hotel was prima. Ik denk dat de sleutel hier is dat we niet teleurgesteld waren en vonden dat, gegeven wat we ervoor hadden betaald voor de wandeling, het een goede prijs was. We verwachtten geen luxe, maar een comfortabele slaapplaats. De GPX-bestanden waren eenvoudig en nauwkeurig te gebruiken op Google Maps en het was de gemakkelijkste manier om de weg te vinden. Bedankt voor de communicatie en hulp tijdens het boeken. We zullen jullie zeker aanbevelen aan vrienden en familie. Erg bedankt.”

David en Gordon, Duitsland en Groot Brittannië, november 2017, In de voetsporen van Erasmus

De routes waren leuk, de hotels waren zeer goed, het eten in alle hotels erg erg lekker en de mensen zeer behulpzaam en vriendelijk!”

Simone en Jurri uit Duitsland, september 2017Rondje Voorne

Dutch skies

 

“Ja, wandelen in Holland was geweldig !!! Het was erg mooi en onderhoudend. De route was zeer goed gepland en sinds ik heel visueel ingesteld ben, heb ik alleen op de kaart gewandeld. We hadden een geweldige tijd en hebben nu een goed beeld van Holland. Dank u en ik hoop nog een keertje met jullie te gaan wandelen!”

Anna en Andrew, Californië, Verenigde Statenaugustus 2017, Het Groene Hart van Nederland

“Mijn dochter Lucia en ik zijn net teruggekomen van onze wandelingen door oude steden en duinen. Alles was goed, met inbegrip van de – ik denk ongebruikelijk – geweldig weer, wat het hele week lang bleef! Niet een enkele druppel regen tijdens onze hele wandeling! Jullie instructies zijn zeer gedetailleerd, en het was erg leuk om beide kaarten en instructies te volgen … het lijkt op een enorme schatjacht! De hele ervaring is geweldig! Jullie land is zo mooi en rustig! We hebben vogels, dieren, prachtige landschappen ontdekt … Dank jullie wel!”

Daniela and Lucia, Italie, augustus 2017, Oude Steden en duinen

 

“We hebben onze wandeling voltooid en alles ging perfect. De hotels waren allemaal erg leuk, en we hebben echt genoten van de wandelroutes en dorpen op de routes.”Hiking near Harmelen

 

Wini en Warren, Canada, augustus 2017, Het Groene Hart van Nederland

 

 

“ Door een week te wandelen hebben we dit prachtige deel van Holland verkend. Zeer gevarieerd met wandelingen door parken, polders, dorpjes, strand, duinen en geweldige steden als Delft. De organisatie door Hike in Holland was prima verzorgd, met comfortabele en interessante wandelingen, goede hotels en zorgeloos bagagevervoer. We raden Hike in Holland sterk aan.” Foto van Maggi Stewart.

 

 

Maggi en Colin, Verenigd Koninkrijk, mei 2017, Oude Steden en duinen

 

“We hebben heerlijk rondgewandeld tussen verschillende interessante plaatsen, met afstanden die voor ons geschikt waren. We hebben door grasvlaktes,  op grasdijken,  langs rivieren, langs kanalen en door natuurreservaten gewandeld. We vonden de vele vogels leuk, vooral alle watervogels met hun jonkies en de overvloed van lentebloemen. We hebben ook vers brood en lokale kaas gekocht voor onderweg, een picknicklunch elke dag en altijd was er een picknickbank / tafel op een aantrekkelijke plek te vinden.  Net altijd  als we een pauze wilden. Wel vonden we dat de ondergrond soms wat hard was omdat delen van de routes over fietspaden, trottoirs en kleine wegen lopen. Voor de wat oudere knieën en voeten een beetje moeilijk kan zijn. We waren ook blij met de service van Hike in Holland. Met name de routebeschrijvingen, in combinatie met de kaarten, waren heel duidelijk. We hebben nooit twijfel over hoe de route liep. De toeristische informatie waren toereikend. De hotels waren gastvrij, comfortabel en goed geplaatst in verhouding tot de route en de bezienswaardigheden. Onze bagage was altijd veilig op de juiste plaats en op tijd.”

Andrew, Jocelyn en Janis, Verenigd Koninkrijk, mei 2017, Het Groene Hart van Nederland

 

“Wij hadden een fijne week, het weer was heel goed, de hotels ook, de toer was heel goed georganiseerd. Geen blaren en geen druppel regen!!! Onderweg leuke mensen getroffen, die nieuwsgierig waren, maar ons ook verder hielpen. In Cabauw hebben we in de pastorie koffie met koek gekregen, alle cafés waren dicht. De ontvangst in de hotels was vriendelijk en ook de koffers waren op tijd in het volgende hotel.” De jongste wandelaar van de groep van 6 was 66 jaar en de oudste 77 jaar!”

Annie, Duitsland, april 2017Het Groene Hart van Nederland

 

DSCN6821-klein“In een winderig septemberweekend heb ik de wandeltocht “in de voetsporen van Erasmus” van Hike in Holland gelopen. Prettig, zelf van te voren weinig uitzoekwerk, klein rugzakje mee en lopen maar. De routebeschrijving was helder en de kaarten gaven mij vooral voor- en achteraf plezier om te kijken waar ik nou eigenlijk gelopen heb. Ik liep de route van Gouda richting Rotterdam. Na een kort rondje door Gouda liep ik zo het groen in en het bleef daar groen en zeer rustig. Heel Hollands met sloten, koeien, schapen, veel soorten vogels en af en toe wat agrarische bezigheden. In de verte her en der een dorpskerkje, een molen, een watertoren en heel in de verte zag ik af en toe de skyline van Rotterdam. De tweede dag heb ik door wat blessureleed moeten verkorten, maar het geleidelijk vanuit het groen de havenstad in lopen is een leuk bedachte route. Van harte aan te bevelen om even een weekendje weg te zijn in eigen land. Vlotte en vriendelijke mensen bij Hike in Holland.

Hans, Nederland, oktober 2016, In de voetsporen van Erasmus

DSCN6675-klein “We hebben genoten van onze wandelvakantie. De dagelijkse wandelingen waren mooi en waren goed van lengte. Onze favoriete dagen waren dag 4 en 5.  De GPX files waren een fijne ondersteuning.
We hebben de routebeschrijving en kaarten niet gebruikt. We hebben nog nooit eerder van een wandelorganisator GPS files ontvangen. We hebben genoten van de kleine hotels in de Nederlandse steden en waren blij met alle kamers waar we hebben geslapen. AC zou fijn geweest zijn, maar we begrepen dat het niet vaak zo heet is.  Ons favoriete plaatsje was IJsselstein, het is leuk klein stadje.  We hebben zeer dichtbij een excellent Spaans restaurant gevonden. Het bagagevervoer is vlekkeloos verlopen.””

Petra en Suraj, Zwitserland, augustus 2016, Het Groene Hart

uhlenbrock

 

„Hallo Hike in Holland team, we hebben fantastische wandeldagen gehad, het was mooi en we hebben veel plezier gehad.”

Marion en Christoph, Duitsland, augustus 2016, Ouden steden en duinen

 

 

Katwijk
“We hebben inderdaad genoten van het wandelarrangement Scheveningen.
Het hotel was prima; perfecte ligging, aardige mensen, schone kamer en een prima ontbijtbuffet. De wandelroutes zijn mooi en gevarieerd, de beschrijvingen duidelijk.
We hebben slechts twee keer de kaarten geraadpleegd. Graag willen we jullie bedanken voor dit arrangement en we hopen nog eens een arrangement te boeken.”

Tineke en Ger, Nederland, augustus 2016, Scheveningen, zee, strand, duinen en stad

 

 

“De routes waren meestal erg rustig en de uitzichten waren altijd leuk. De routebeschrijvingen en kaarten waren perfect. De hotels waren aardig en prettig.DSCN0013 Schoonhoven heeft veel karakter en Lekkerkerk was goed. In Gouda was de kamer klein, maar wel dicht bij het centrum, maar daar is veel meer te doen en te zien als in de twee andere dorpen, dus het was ook goed. Het was onverwachts leuk en erg aangenaam.”

Damien en Pauline, Frankrijk, augustus 2016, Polders & Rivieren

 

 Langs de Vlist
“Onze week in het Groene Hart was prachtig. Leuke stadjes, diverse accommodaties en veel lentegroen. Mooie uitgezette wandelingen in een uitbundige Hollandse lente.”

Theo: Nederland, mei 2016 over Het Groene Hart

 

Young swans
“We hadden een zeer plezierige wandelvakantie. Jullie kaarten en beschrijvingen zijn erg goed, jullie hebben routes uitgezet die zeer plezierig zijn, elk hotel was comfortabel en gastvrij, onze bagage was op tijd in het volgende hotel en het weer was perfect. Al met al een onvergetelijke ervaring. Dank jullie wel.”

David en Micheline, Canada, mei 2016 over Het Groene Hart

 

Beach and skies in Holland
“We hebben van onze reis genoten – de reisroute was goed doordacht, de routebeschrijvingen en kaarten zijn excellent, en de hotels zijn comfortabel. Ja, we hebben een paar dagen slecht weer gehad, toen we langs de Noordzee wandelden, maar we konden gemakkelijk bussen vinden, als we te nat en koud waren om verder te wandelen (bovendien hadden we in ieder geval nog elke dag 4 uur gelopen voordat we het hebben opgegeven!). De kaarten die we kregen waren prima om de routes op te volgen”.

Naomi en Corey, Portland, Verenigde Staten, april 2016 over Oude steden en Duinen

Gate in Leiden

“Ik wil jullie graag bedanken voor alles wat jullie hebben gedaan om dit zo leuk te maken. De hotels waren schoon, plezierig en comfortabel; het bagagevervoer is vlekkeloos verlopen, de kaarten en de beschrijvingen zijn accuraat en duidelijk. Ik waardeer denk ik het meeste de tijd die in de planning van de routes is gegaan. De dagen waren afwisselend en we hebben het fijnste en meest interessante gezien wat er te zien was. De route was fantastisch”.

Corey en Naomi, Portland, Verenigde Staten, april 2016 over Oude steden en Duinen

 

Pfad im grünen Herzen
 “Rie, dank je wel voor de organisatie van de wandelingen. Het was een fijne en goed georganiseerde wandelvakantie. Ik heb van de routes die jullie hebben uitgezet genoten en de keuzes voor de hotels waren prima. En jullie hebben voor de helft van de tijd goed weer weten te regelen 😄 “

Allen: Ohio, Verenigde Staten, april 2016: Het Groene Hart

 

Small road near Oudewater
“Het wandelarrangement was mooi, de beschrijvingen zijn ook zeer goed. De wandelwegen waren echter overwegend over asfalt en dat is vooral op de langere afstanden zwaar. In het totaal is het ons zeer goed bevallen! Dank je wel.”

Anett en Heike: Duitsland, april 2016 over Polders en rivieren

 

House near Linschoten

We zijn steeds meer gaan genieten van de Nederlanders en hun eten”.

Michael met dochters: Californië, Verenigde Staten, april 2016 over Het Groene Hart